DIVAIN | Equivalence Perfumes

UP TO 60% OFF ON ALL PERFUMES!

Your cart
Your cart is empty

Oops...You have no items in your bag.Let us help!

Properties of cocoa butter for skin and hair

Ιδιότητες του βουτύρου κακάο στα καλλυντικά

Το βούτυρο κακάο έχει γίνει τα τελευταία χρόνια βασικό συστατικό για τον κόσμο των καλλυντικών. Αυτό το φυσικό έλαιο που εξάγεται από κόκκους κακάο δεν προσφέρει μόνο οφέλη για την υγεία, αλλά και για το δέρμα και τα μαλλιά.

Σε αυτή την ανάρτηση σας λέμε με περισσότερες λεπτομέρειες όλες τις ιδιότητες και τα οφέλη του βουτύρου κακάο.

Τι είναι το βούτυρο κακάο

Το βούτυρο κακάο είναι ένα λίπος φυτικής προέλευσης με πολύ ευχάριστο άρωμα που εξάγεται από τους κόκκους κακάο, που παράγονται από το δέντρο κακάο, κατά τη διαδικασία παρασκευής της σοκολάτας. Αυτό το λίπος είναι αρκετά υγιεινό, αφού πάνω από το 50% είναι κορεσμένα λιπαρά.

Για να ληφθεί το βούτυρο, οι κόκκοι κακάο εξάγονται πρώτα από τους λοβούς για να πραγματοποιηθεί η ζύμωση . Στη συνέχεια οι κόκκοι ξηραίνονται φυσικά ή τεχνητά και πραγματοποιείται η διαδικασία ψησίματος για να ληφθεί το λικέρ κακάο που περιέχει το λίπος. Στη συνέχεια, αυτό το λίπος περνά από το στάδιο συμπίεσης στο οποίο συλλέγονται τα στερεά σωματίδια, πιο γνωστά ως βούτυρο κακάο.

Οφέλη και πού να αγοράσετε βούτυρο κακάο

Ιδιότητες του βουτύρου κακάο

Οι αναρίθμητες ιδιότητες του βουτύρου κακάο το καθιστούν μια εξαιρετική εναλλακτική λύση τόσο για τον κόσμο της ομορφιάς όσο και για τη γαστρονομία. Στη συνέχεια, εξηγούμε ποια ακριβώς είναι τα οφέλη του βουτύρου κακάο στις διάφορες χρήσεις του.

Βούτυρο κακάο για καλλυντική χρήση

Το βούτυρο κακάο προσφέρει πολλά οφέλη για το πρόσωπο, το δέρμα και τα μαλλιά σας . Γι' αυτό υπάρχουν ήδη πολλές μάρκες ομορφιάς που το έχουν εισάγει στη φόρμουλα των καλλυντικών τους. Αν δεν είναι ακόμα μέρος της ρουτίνας σας, ίσως η γνώση των ιδιοτήτων του να σας κάνει να αλλάξετε γνώμη.

  • Ενυδάτωση: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά και τα λιπαρά οξέα του, το βούτυρο κακάο είναι μια ισχυρή ενυδατική κρέμα που προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα, διατηρώντας το απαλό και ευέλικτο ανά πάσα στιγμή. Για παράδειγμα, χρησιμοποιείται ευρέως για την αποκατάσταση ξηρών και σκασμένων χειλιών.
  • Αντιμετωπίζει δερματικά προβλήματα ή ασθένειες: το βούτυρο κακάο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η ψωρίαση, η δερματίτιδα ή το έκζεμα.
  • Κρύβει σημάδια από το δέρμα: Βοηθά στη μείωση των σημαδιών ακμής, των ουλών και βοηθά στη μείωση των ραγάδων και στην πρόληψη της εμφάνισής τους στο μέλλον.
  • Προσφέρει φρεσκάδα και λάμψη: Χάρη στη βιταμίνη Ε που περιέχει και η οποία αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, χαρίζει στο δέρμα μια υγιή όψη γεμάτη ζωντάνια.
  • Προστατεύει το δέρμα: προλαμβάνει τα έλκη του δέρματος και προστατεύει το δέρμα από εξωτερικούς παράγοντες όπως ο ήλιος, ο αέρας ή οι ακραίες θερμοκρασίες χάρη στις βιταμίνες Α και C που περιέχει.
  • Φυσικό scrub: Χρησιμοποιείται ως scrub σώματος και προσώπου για την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος.
  • Αντιοξειδωτικές ιδιότητες: Χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, το βούτυρο κακάο μπορεί επίσης να αποτρέψει την πρόωρη γήρανση του δέρματος.
  • Για τα μαλλιά: Εκτός από τα οφέλη για το δέρμα, η βιταμίνη Ε που περιέχει προσθέτει επίσης πολλή λάμψη, απαλότητα και ζωντάνια στα μαλλιά. Είναι ιδανικό για ξηρά μαλλιά με τάση για φριζάρισμα.

Οφέλη στην κουζίνα

Εκτός από τα οφέλη του για το δέρμα, το βούτυρο κακάο έχει και θρεπτικές ιδιότητες, καθώς χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική για τη βελτίωση της υφής και της γεύσης ορισμένων τροφίμων όπως ψωμιά, σάλτσες, παγωτό ή σούπες. Επίσης, χάρη στη σύνθεσή του, αυτό το συστατικό προσφέρει μερικά άλλα οφέλη για την υγεία όταν καταποθεί:

  • Προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα: το κακάο διεγείρει τη λειτουργία των εντέρων και βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης, η οποία βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.
  • Βοηθά στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων : Το βούτυρο περιέχει ένα μεγάλο ποσοστό κορεσμένων λιπαρών που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων και στη μείωση της φλεγμονής των κυττάρων.

Ιδιότητες βουτύρου κακάο για καλλυντική χρήση

Πού να αγοράσω βούτυρο κακάο;

Το βούτυρο κακάο μπορεί να βρεθεί ως συστατικό που εισάγεται στη φόρμουλα καλλυντικών όπως κραγιόν, σαπούνια, κρέμες, σαμπουάν κ.λπ.… που μπορείτε να αγοράσετε σε οποιοδήποτε κατάστημα ομορφιάς λόγω της δημοτικότητάς του.

Ωστόσο, αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ως συστατικό για την προετοιμασία των πιάτων ή για το ψήσιμο, υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς βουτύρου κακάο για την κουζίνα. Στο αξιόπιστο σουπερμάρκετ μπορείτε να το βρείτε χωρίς πρόβλημα.

Και ξέρετε, αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στο άρωμα της σοκολάτας, μην ξεχνάτε ότι στο DIVAIN έχουμε τα καλύτερα αρώματα κακάο. Γεμάτα γλυκύτητα, αρώματα όπως το DIVAIN-196, παρόμοια με το Tom Ford's Tobacco Vanille , το DIVAIN-008, παρόμοια με το Homme de Dior ή το δικό μας DIVAIN-685, παρόμοια με τα ατραπάντες του Louis Vuitton θα κατακτήσουν όλες τις αισθήσεις σας. Μην τα χάσετε!

Previous post
Next post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published