DIVAIN | Equivalence Perfumes

45% OFF ON ALL PERFUMES!

Your cart
Your cart is empty

Oops...You have no items in your bag.Let us help!

The properties of shea butter are wonderful and very beneficial

Ανακαλύψτε τις υπέροχες ιδιότητες του βουτύρου καριτέ

Η λατρεία της περιποίησης σώματος είναι ολοένα και πιο διαδεδομένη στην κοινωνία μας και αν γίνεται με φυσικά προϊόντα, ακόμη περισσότερο. Το βούτυρο καριτέ είναι ένα από τα προϊόντα που δεν μπορεί να λείπει από το μπουντουάρ κάθε λάτρη των φυσικών καλλυντικών που σέβεται τον εαυτό του. Ένας πραγματικός θησαυρός που θέλουμε να ανακαλύψουμε στο σημερινό άρθρο. Διαβάστε λοιπόν για να μάθετε τα πάντα για το βούτυρο καριτέ και τις υπέροχες ιδιότητές του!

Τι είναι το βούτυρο καριτέ και ποιες είναι οι ιδιότητές του;

Το καθαρό βούτυρο καριτέ είναι το λίπος που λαμβάνεται από το καρύδι του δέντρου Vitellaria Paradoxus, κοινώς γνωστό ως δέντρο Shea, ένα δέντρο ύψους έως 15 μέτρων που βρίσκεται στις δυτικές σαβάνες της αφρικανικής ηπείρου. Shea σημαίνει «βουτυρόδεντρο», κάτι που καθορίζει τέλεια αυτό το προϊόν.

Αυτό το εξαιρετικό βούτυρο μπορεί να έρθει σε δύο μορφές, αγνό ή ραφιναρισμένο.

Τα φυσικά καλλυντικά είναι η καλύτερη επιλογή για να φροντίσουμε το δέρμα μας

Το αγνό βούτυρο καριτέ έχει κιτρινωπό ιβουάρ χρώμα και η μυρωδιά του μοιάζει με αυτή του καπνιστού καρυδιού, κάτι που μπορεί να είναι ενοχλητικό για μερικούς ανθρώπους. Επίσης, η συνοχή του είναι σταθερή. Ωστόσο, το εξευγενισμένο (δηλαδή ήδη επεξεργασμένο) βούτυρο καριτέ δεν έχει το φυσικό του άρωμα και είναι λευκό, γεγονός που το κάνει πιο ελκυστικό στον καταναλωτή. Αλλά φυσικά, δεν είναι τόσο αποτελεσματικό και ωφέλιμο όσο το καθαρό , αφού πολλά από τα βιοενεργά θρεπτικά συστατικά του μειώνονται σημαντικά.

Είτε σε καθαρή είτε σε ραφιναρισμένη κατάσταση, το βούτυρο καριτέ ξεχωρίζει για τις πολυάριθμες ευεργετικές του ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουμε τα εξής:

Σούπερ ενυδάτωση: Λίγα προϊόντα ενυδατώνουν το δέρμα ή τα μαλλιά σας όπως το αγνό βούτυρο καριτέ. Τα πλεονεκτήματά του απορροφώνται πολύ καλά από την επιδερμίδα, η οποία επιτρέπει στο δέρμα να φαίνεται πολύ πιο ευέλικτο και υγιές.

Υψηλή θρεπτική δύναμη: Χάρη στον πλούτο του σε βιταμίνες των ομάδων Α, D, Ε και F.

Προστατεύει και ηρεμεί άμεσα το χόριο, χάρη στις ενυδατικές και θρεπτικές του ιδιότητες, το βούτυρο καριτέ είναι ιδανικό για την προστασία του δέρματος από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και είναι ένας ισχυρός καταπραϋντικός παράγοντας κατά των εγκαυμάτων που προκαλούνται από τον ήλιο ή άλλα στοιχεία.

Εξαιρετικό αναπλαστικό και επουλωτικό. Επίσης, αναπλάθει το κατεστραμμένο δέρμα και βοηθά τις πληγές να επουλωθούν γρήγορα, αποτρέποντας τα σημάδια.

Σε τι χρησιμεύει το βούτυρο καριτέ;

Όπως μπορείτε να μαντέψετε αφού διαβάσετε τις ιδιότητες του βουτύρου καριτέ, είναι εξαιρετικό για χρήση στον τομέα της ομορφιάς και των φυσικών καλλυντικών. Θα δούμε μερικές από τις πιο συχνές εφαρμογές του.

Βούτυρο καριτέ για πρόσωπο και δέρμα

Η μεγάλη αναγεννητική δύναμη του βουτύρου καριτέ το καθιστά ιδανικό για την καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης. Και αυτά απασχολούν ιδιαίτερα το πρόσωπο, γι' αυτό και η παρουσία τους σε κρέμες και μάσκες προσώπου γίνεται ολοένα και πιο συχνή. Η υψηλή θρεπτική και ενυδατική του ισχύς καθυστερεί τη γήρανση του δέρματος και την εμφάνιση ρυτίδων ή λεπτών γραμμών. Του δίνει επίσης ελαστικότητα και ευελιξία.

Είναι επίσης τέλειο για την καθημερινή ενυδάτωση του σώματός μας μετά το ντους, ανακούφιση από κοκκινίλες, ουλές, ερεθισμένες από το κρύο περιοχές όπως σκασμένα χείλη (αντίο στην ταλαιπωρία των κομμένων χειλιών!) ή ακόμα και για χρήση ως after shave, ανακουφίζοντας έτσι την ενοχλητική αίσθηση του ερεθισμού. που μένει μετά το ξύρισμα.

Βούτυρο καριτέ για νύχια

Τα οφέλη του βουτύρου καριτέ για τη φροντίδα των νυχιών είναι επίσης αισθητά. Τα ενεργά συστατικά του το κάνουν ένα βάλσαμο που θρέφει και προστατεύει έντονα τα νύχια, εμποδίζοντάς τα να ξεφλουδίσουν και να σπάσουν. Επιπλέον, διατηρεί επίσης τα πετσάκια ενυδατωμένα και αποτρέπει τη φλεγμονή του δέρματος που τα περιβάλλει.

Οι βιταμίνες βουτύρου καριτέ είναι το τέλειο συμπλήρωμα για την καθημερινή σας ρουτίνα ομορφιάς

Βούτυρο καριτέ για μαλλιά

Το βούτυρο καριτέ είναι ο καλύτερος σύμμαχος για την περιποίηση των μαλλιών. Ειδικά αν έχει καταστραφεί από τη ζέστη ή αν είναι πολύ στεγνό. Θα σας θρέψει και θα σας δώσει δύναμη και λάμψη αμέσως.

Η εφαρμογή του είναι πολύ απλή. Απλώς πάρτε λίγο αγνό βούτυρο καριτέ και καλύψτε το με τη ζεστασιά των χεριών σας. Μόλις γίνει κρεμώδες, απλώστε το σε στεγνά μαλλιά από μέτρια προς τις άκρες και αφήστε το για 30 λεπτά έως 1 ώρα (όσο περισσότερο παραμείνει στα μαλλιά, τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά θα απορροφήσει).

Ελπίζουμε ότι αφού ανακαλύψετε όλα τα οφέλη και τα οφέλη του βουτύρου καριτέ, θα ενθαρρυνθείτε να το δοκιμάσετε και να το ενσωματώσετε στη ζωή σας. Σας συνιστούμε να ξεκινήσετε αγοράζοντας ήδη επεξεργασμένα προϊόντα που το έχουν μεταξύ των συστατικών τους και ότι, μόλις δείτε τα υπέροχα αποτελέσματα που παρέχει και γίνετε λάτρης του, να επιλέξετε να αγοράσετε βούτυρο καριτέ στην καθαρή του κατάσταση και να φτιάξετε τις δικές σας μάσκες.

Αχ! Και αν αγαπάτε τον κόσμο των καλλυντικών και των φυσικών συστατικών, δεν μπορείτε να χάσετε το άρθρο μας για τις απίστευτες ιδιότητες του ελαίου αβοκάντο .

Previous post
Next post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published