DIVAIN | Equivalence Perfumes

45% OFF ON ALL PERFUMES!

Your cart
Your cart is empty

Oops...You have no items in your bag.Let us help!

Discover the incredible properties of jojoba oil

Οι ιδιότητες του ελαίου jojoba: το νέο απαραίτητο στοιχείο στο τραπέζι σας

Αν είστε λίγο στον κόσμο της ομορφιάς, σίγουρα έχετε ακούσει για το λάδι jojoba. Και αν δεν χτυπήσει το κουδούνι… Δεν μπορείτε να συνεχίσετε ούτε ένα λεπτό χωρίς να γνωρίζετε όλες τις απίστευτες ιδιότητες του! Και είναι ότι πας σε τόσα πολλά που δεν θα μπορείς να σταματήσεις να το χρησιμοποιείς.

Τι είναι το λάδι jojoba και ποιες είναι οι ιδιότητές του;

Το έλαιο Jojoba εξάγεται από τους σπόρους του φυτού Simmondsia chinensis, το οποίο βρίσκεται στις ερημικές περιοχές του βόρειου Μεξικού και των νοτιοδυτικών Ηνωμένων Πολιτειών.

Χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια λόγω των εξαιρετικών ιδιοτήτων του να καταπραΰνει το δέρμα και να ενυδατώνει τα μαλλιά. Επιπλέον, δεδομένου ότι αποτελείται από 97% κεραμίδια πολύ παρόμοια με αυτά που έχουμε στο δέρμα μας, είναι απίστευτα ανθεκτικό στη θερμότητα και την οξείδωση. Επομένως, η διατήρηση του καθαρού ελαίου jojoba είναι πολύ εύκολη.

Στη σύνθεσή του βρίσκουμε επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε (ιδανική για την προστασία του δέρματος και των μαλλιών από τις επικίνδυνες ακτίνες του ήλιου) και λινολεϊκό οξύ, το οποίο δρα ως αναγεννητής των κυττάρων του δέρματος, κάτι απαραίτητο για τη βελτίωση της ελαστικότητας. Από τα ίδια.

Έτσι, τα προϊόντα που παρασκευάζονται με λάδι jojoba θα έχουν ιδιότητες που μας βοηθούν να:

  •     Περιποιείται και σταθεροποιεί τους θύλακες των τριχών μας.
  •     Ελέγξτε την παραγωγή σμήγματος.
  •     Ισορροπήστε το pH.
  •     Αναγέννηση κυττάρων.
  •     Πρόληψη της γήρανσης (γι' αυτό τα προϊόντα με αιθέριο έλαιο jojoba θεωρούνται αντιγηραντικά)
  •     Ενυδατώστε τις περιοχές του δέρματος που το χρειάζονται.

Το λάδι Jojoba είναι εξαιρετικό για τη θεραπεία του δέρματος και των κηλίδων όπως η ακμή

Σε τι είναι καλό το λάδι jojoba;

Τώρα που είδαμε τις υπέροχες ιδιότητες του λαδιού jojoba, σας δείχνουμε ποιες είναι οι πιο συχνές χρήσεις του για να μπορέσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Λάδι Jojoba για το πρόσωπο

Σίγουρα αφού διαβάσετε τις ιδιότητες, καταλαβαίνετε ότι αυτό το αιθέριο έλαιο πρέπει να είναι ιδανικό για το πρόσωπο. Αν ναι, έχετε δίκιο, αφού οι ιδιότητες του ελαίου jojoba το καθιστούν ιδανικό φυσικό προϊόν για τη φροντίδα του προσώπου.

Φυσικά, πώς πρέπει να χρησιμοποιούμε το λάδι jojoba στο πρόσωπο για να έχουμε καλά αποτελέσματα; Λοιπόν, πολύ απλό. Είτε απλώνοντας μερικές σταγόνες αγνού ελαίου jojoba στις κρέμες προσώπου μας, είτε φτιάχνοντας τον εαυτό μας με φυσικά προϊόντα πλούσια σε αυτό.

Εκτός από πολύ ενυδατικό, το λάδι jojoba είναι ιδιαίτερα καλό για λιπαρά πρόσωπα και για τη θεραπεία της ακμής. Σας συνιστούμε να παίρνετε έναν ορό με λάδι jojoba και να τον εφαρμόζετε κάθε βράδυ. Θα δείτε πώς θα παρατηρήσετε τα αποτελέσματα!

Και τέλος, μια άλλη από τις χρήσεις που μπορούμε να δώσουμε στο λάδι jojoba για το πρόσωπο είναι η χρήση του ως ντεμακιγιάζ. Πολλά άλλα αιθέρια έλαια φράζουν τους πόρους (που οδηγούν στη φοβερή ακμή ή μαύρα στίγματα), αλλά το συγκεκριμένο λάδι δεν έχει αυτές τις αντενδείξεις, καθιστώντας το ιδανικό για βαθύ καθαρισμό του δέρματός σας μετά από μια κουραστική μέρα.

Λάδι Jojoba για τα μαλλιά

Χάρη στις μαλακτικές του ιδιότητες, το λάδι jojoba είναι ιδανικό για τη θεραπεία των πιο αδύναμων και εύθραυστων μαλλιών. Προμηθευτείτε ένα σαμπουάν του οποίου η κύρια βάση είναι αυτό το συστατικό ή βάλτε μερικές σταγόνες αγνό λάδι jojoba σε ένα σαμπουάν που έχετε ήδη στο σπίτι. Θα δείτε πώς τα μαλλιά σας γίνονται πιο δυνατά και δείχνουν πιο δυνατά και λαμπερά.

Επιπλέον, καθώς μας βοηθά να ελέγξουμε το σμήγμα, η χρήση του θα είναι σούπερ ευεργετική αν έχετε ακραία μαλλιά, δηλαδή είτε πολύ ξηρά είτε πολύ λιπαρά.

Λάδι Jojoba για το σώμα

Αποκτήστε μια ενυδατική κρέμα σώματος με βάση το jojoba για να αναδείξετε την επιδερμίδα όπως ποτέ πριν. Επειδή αυτό το λάδι είναι πολύ ενυδατικό, βοηθά στην πρόληψη των ραγάδων και των ρυτίδων, αποτρέπει τη γήρανση του δέρματος, ενυδατώνει σε βάθος χωρίς να φράζει τους πόρους και προσφέρει απαλότητα. Έλα, όλα όσα χρειάζεται η επιδερμίδα σου!

Λάδι Jojoba για τα νύχια

Ως καλός αναγεννητής κυττάρων, αυτό το αιθέριο έλαιο είναι ιδανικό για τη θεραπεία των νυχιών. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε λινολεϊκό οξύ, βιταμίνη Ε και κεραμίδια. φροντίζει τα ξηρά και ευαίσθητα πετσάκια όπως κανένα άλλο λάδι.

Τα φυσικά αιθέρια έλαια είναι τα καλύτερα καλλυντικά προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε

Λάδι Jojoba για τα γένια

Μια άλλη χρήση που μπορεί να δοθεί είναι στη ρουτίνα προσώπου των ανδρών. Είναι ιδανικό τόσο για να φροντίζετε τα γένια και να τα κάνετε να δείχνουν πιο λαμπερά (αν θέλετε να το πετύχετε, δεν μπορείτε να χάσετε το άρθρο μας για τα καλύτερα λάδια για γένια ). αρέσει να χρησιμοποιείται μετά το ξύρισμα ως aftershave.

Και μέχρι στιγμής οι υπέροχες ιδιότητες του ελαίου jojoba! Εάν ενδιαφέρεστε για τον κόσμο των φυσικών αιθέριων ελαίων, δεν μπορείτε να χάσετε τα άρθρα μας για το έλαιο αβοκάντο , το έλαιο τριανταφυλλιάς ή το έλαιο τεϊόδεντρου . Θα τα λατρέψετε!
Previous post
Next post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published