Ulei de luminiță: proprietăți, la ce folosește și cum se ia

Datorită multiplelor sale beneficii pentru sănătate, uleiul de luminiță este foarte folosit ca remediu natural pentru a trata diverse probleme ale pielii și părului, a calma durerile, a reduce simptomele anumitor boli sau chiar a ajuta la pierderea în greutate.

Dacă vrei să descoperi mai multe despre uleiul de luminiță, continuă să citești această postare pentru că aici îți spunem totul despre beneficii, contraindicații, la ce folosește și cum îl poți lua pentru să profiți de proprietățile sale la maximum. Ia notițe!

Ce este uleiul de luminiță

Acest ulei provine de la o plantă ierboasă denumită științific Oenothera Biennis, dar mai bine cunoscută ca luminiță sau primula. Este originară din America de Nord, dar în secolul al XVII-lea s-a răspândit în alte zone precum Europa, în principal pentru a fi folosită în decor. Mai târziu s-au descoperit numeroasele sale proprietăți pentru sănătate și atunci a început să poate fi folosit ca remediu casnic pentru vindecarea rănilor, cicatricilor și altor probleme.

Luminița este o plantă medicinală sălbatică care crește de obicei lângă drumuri și șosele. Florile sale sunt de culoare galbenă și uleiul său miraculos atât de popular, este extras din semințe prin presare la rece.

Proprietățile uleiului de luminiță

Uleiul de luminiță se caracterizează prin faptul că este bogat în acizi grași, în special în acid linoleic și gamma-linolenic, care fac parte din grupul Omega 6. Acești acizi grași sunt esențiale pentru funcționarea corectă a organismului, dar deoarece nu le sintetizăm, trebuie incluse în dietă prin alimente precum nucile.

În continuare, îți spunem mai în detaliu toate beneficii pentru sănătate pe care le aduc acești acizi pe care îi poți găsi în uleiul de luminiță. Îți recomandăm să arunci o privire la articolul nostru despre proprietățile arborelui de ceai, deoarece are beneficii foarte asemănătoare cu acest ulei.

Beneficiile uleiului de luminiță

  • Combaterea sindromului premenstrual: unul dintre cele mai populare utilizări și beneficii ale uleiului de luminiță este că combate simptomele sindromului premenstrual. Dacă ești femeie, te poate ajuta să reduci umflăturile, durerile și chiar depresia sau schimbările de dispoziție ale sindromului premenstrual.
  • Proprietăți calmante și hidratante: acest ulei, bogat în vitaminele E și F, ajută la calmarea și hidratarea pielii, ceea ce îl face un tratament natural perfect pentru pielea uscată sau cu anumite probleme precum dermatita atopică sau eczeme.
  • Previne bolile de inimă: poate ajuta la reglează tensiunea vasculară reducând posibilitățile de a suferi un infarct. De asemenea, mărește dimensiunea vaselor de sânge, evitând cheagurile și, prin urmare, bolile asociate acestora, cum ar fi trombozele. În același mod, reduce nivelurile colesterolului rău.
  • Proprietăți antioxidante: este considerat un remediu natural bun pentru a combate semnele îmbătrânirii premature.
  • Proprietăți antiinflamatorii: un alt beneficiu important este că uleiul de luminiță este folosit pentru ameliorează durerile. Poate ajuta și la protejarea stomacului de iritațiile cauzate de unele boli gastrointestinale și luptă împotriva unor afecțiuni precum artrita reumatoidă.
  • Ajută la pierderea în greutate: acest ulei are un efect de sațietate care poate reduce apetitul. De asemenea, previne acumularea de grăsimi și favorizează eliminarea lor mai rapidă. De aceea îl poți include în dieta ta, cu condiția să fie însoțită și de un bun rutina de exerciții. Apropo! Aruncă o privire la această postare cu cel mai bun antrenament de forță pe care să-l faci acasă.

Contraindicații

În ceea ce privește contraindicațiile sau posibilele efecte secundare asupra sănătății, uleiul de luminiță nu este recomandat pentru următoarele grupuri de persoane:

  • Femei însărcinate sau în perioada de alăptare.
  • Persoane epileptice.
  • Persoane care iau medicamente anticoagulante sau care au probleme de coagulare.
  • Persoane cu boli mentale.

De asemenea, dacă vei folosi acest ulei în mod regulat, îți recomandăm să consulți cu medicul tău de încredere.

La ce folosește uleiul de luminiță

Pentru păr

Uleiul de luminiță are un conținut ridicat de nutrienți precum vitamine și minerale, ceea ce îl face un aliat perfect pentru a lupta împotriva uscăciunea scalpului, căderea părului sau apariția mătreții. Această capacitate de a pentru întărirea părului face ca acesta să fie un ingredient foarte solicitat pentru fabricarea șampoanelor și produselor pentru păr.

Pentru piele

După cum am menționat mai devreme, uleiul de luminiță are proprietăți care ajută la calmarea și înmuierea pielii, ceea ce îl face un tratament natural perfect pentru tratarea probleme dermatologice. Din acest motiv, acest ulei este foarte folosit în cosmetică și frumusețe pentru fabricarea cremelor și altor produse care combat acneea, dermatita, petele, înroșirea sau alte probleme ale pielii.

De asemenea, poți aplica acest ulei direct pe piele de pe fața sau corpul tău. Pentru aceasta, întinde câteva picături pe piele și masează zona până când este complet absorbit.

Cum să-l iei?

Dacă vrei să consumi uleiul pe cale orală, poți face acest lucru prin capsule pe care le vei găsi cu ușurință într-un magazin naturist, magazin de cosmetică sau farmacie.

În același mod, poți să-ți prepari și o infuzie cu ramurile și frunzele acestei plante. Deși nu este vorba despre ulei, vei putea beneficia și de unele dintre proprietățile sale. Pentru aceasta, toacă frunzele și tulpinile (preferabil uscate) și adaugă-le într-un recipient cu apă clocotită. Lasă să acționeze puțin și vei avea infuzia gata, care îți va servi ca remediu casnic pentru tratarea simptome de răceală sau altele probleme gastrointestinale.

1 comentariu

Estoy encantada con el aceite de onagra

Pilar

Lasă un comentariu

Nu uita: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare.